четвртак, 25. октобар 2018.

Ako vaša beba ima problema sa pražnjenjem creva tokom dužeg vremenskog perioda,obavezno se konsultujte sa pedijatrom !

77002_beba_f

Zatvor se najčešće javlja kada u bebinu ishranu ,osim majčinog mleka ,uvedete i nemlečne namirnice,jer je njenom stomačiću potrebno vremena da nauči da vari voće,povrće i meso. Osim toga previše namirnica bogatih skrobom (banane,krompir,cerealije) i siromašnim vlaknima (integralne žitarice,zeleno povrće)mogu da izazovu pojavu zatvora.Evo nekoliko praktičnih saveta kako da se izborite sa tim .

Masaža stomačića

Jednom dnevno masirajte bebin stomačić kružnim pokretima u smeru kretanja kazaljke na satu .Počnite od pupka a zatim lagano proširujte krug prema bebinim rebrima

Topla kupka

Lekari savetuju majkama da problem sa konstipacijom reše tako što će bebu položiti u kadicu sa toplom vodom (voda treba potpuno da prekrije bebin stomačić). Toplina će opustiti bebu i najverovatnije pokrenuti rad njenih creva . Ovo treba činiti najmanje sat vremena nakon obroka .

Vožnja bicikla

Nakon kupke položite bebu na ravnu podlogu i dok je sušite, podignite joj nožice prema stomačiću, a zatim ih neizmenično pokrećite kao da vozi bicikl. Ovo pomaže oslobadjanju gasova iz bebinih creva .

0 коментара:

Постави коментар

.

Претражи овај блог

Омогућава Blogger.
loading...

Popular Posts

Recent Posts