среда, 24. октобар 2018.

Kukuruz je namirnica koja se može pripremati na veliki broj načina. Osim brašna kao sastavnog djela raznih vrsta tijesta ovaj žuti plod neizostavan je dio variva, salata i umaka.

kuhani-kukuruz

Ali osim ugodnog i blagog okusa kukuruz ima vrlo bogata hranjiva svojstva.

Nutritivna svojstva

Šoljica kuhanog kukuruza sadrži svega 124 kalorije što znači da ova namirnica može biti odličan saveznik u borbi protiv neželjenih kilograma.

Kukuruz ne sadrži holesterol te ima vrlo malu količinu zasićenih masnoća.

Sadrži velike količine željeza i vlakana, folne kiseline te vitamina C, B6 i B9. Kuhani kukuruz sadrži vrlo malu količinu soli.

Benefiti za zdravlje

Smanjuje rizik od kardio vaskualrnih bolesti
Smanjuje apsorpciju holesterola u tijelu
Kontrolira dijabetes i hipertenziju
Smanjuje mogućnost vraćanja hemoroida
Regulira probavu
Jača kosti
Djeluje pozitivno na kožu i vid
Kukuruz je savršen dodatak jelima i salatama, a želite li maksimalno uživati u njegovom okusu donosimo najbolji recept za kuhani kukuruz.

Izvor: zadovoljna

0 коментара:

Постави коментар

.

Претражи овај блог

Омогућава Blogger.
loading...

Popular Posts

Recent Posts