понедељак, 29. октобар 2018.

Ponosna na svoj uspjeh, korisnica pod imenom Lili objavila je na Imguru svoje fotografije prije početka dijete i nakon što je uspjela da smrša nevjerovatnih 50 kilograma. I to za samo deset mjeseci.
smrsala

Sa 50 koligrama manje, Lili izgleda neuporedivo bolje, a uz fotografije koje to dokazuju otkrila je i kako je uspjela.

“Ja nisam doktor, samo dijelim sa vama šta je meni pomoglo.

Ja sam se odlučila za ketogenu ishranu. Unosim oko 20 – 25 neto ugljenih hidrata dnevno. Zapravo, kada vaše tijelo ne može da koristi ugljene hidrate, mora da gori masti. Između 90 i 95 odsto mog unosa ugljenih hidrata dolazi iz povrća, sa velikom količinom proteina iz piletine, govedine, ćuretine, itd.

Za one koji traže razlog ili motivacije: samo počnite i NE VARAJTE. Bacila sam sve iz kuće i nisam se osvrtala. Šamar koji me je otrijeznio bio je kada sam stala na vagu i shvatila da imam 30 kilograma više nego što sam mislila. Bićete zahvalni sebi za godinu dana (ili 10 mjeseci). Vjerujte mi. Planiram da izgubim još kilograma (ima dosta mene ovdje još uvijek). “

Šta je ketogena ishrana?

Ketogena ishrana podrazumjeva jelovnik u kojem se maksimalno smanjuje unos ugljikohidrata tokom dana. Izuzetnu popularnost ova dijeta stekla je zahvaljujući mogućnosti da se brzo izgubi veliki broj kilograma. Njen jelovniku bazira se na manjim unosima kalorija, a pritom se jede hrana bogata proteinima.

Kako funkcioniše?

Kada organizmu ograničimo unos šećera (ugljikohidrata) tijelo crpi energiju iz ketona, koji dolaze iz postojećih masnih naslaga. Na taj način, tope se masne neslage, koje tijelo koristi kao energiju koja nam je potrebna tokom dana. Ipak, da bi do togla došlo, važno je da unos proteina zadovoljava dnevne potrebe, jer ukoliko nije tako, započinje proces razgradnje mišićnog tkiva.

Šta smije da se jede?

– Od mesa je prihvatljivo gotovo sve: piletina, teletina, govedin, mesne prerađevine i dr.

– Sva riba je dozvoljena uključujući skušu, lososa i tunjevinu.

– Mlijeko i mliječni proizvodi: jogurt, kefir, sir su takođe dozvoljeni.

– Od začina možete koristiti: alavu papriku, biber, so, soja sos i senf. Poželjini je koristiti i laneno ulje i maslinovo ulje.

– Važno je naglasiti da se hljeb nikako ne smije konzumirati tokom držanja dijete.

Izvor: zena

0 коментара:

Постави коментар

.

Претражи овај блог

Омогућава Blogger.
loading...

Popular Posts

Recent Posts