Ako vam je dosadilo da svake godine pravite istu zimnicu, i želite da u vašu kuhinju donesete nov ukus zime, onda ste na pravom mjestu.
Sastojci:
1,250 g paprika
250 g soli
250 g šećera
100 ml esencije
pola kesice vinobrana
pola kesice konzervansa
4 manja korijena hrena ili 2 veća
1 veza svježeg peršuna
Priprema:
Papriku oprati, očistiti od sjemenki i isjeći na filete.
U veću vanglu staviti papriku, šećer, so, rendani hren i sjeckani peršun.
Dodati vinobran i konzervans pa promiješati. Na kraju dodati esenciju i promiješati.
Paprike treba da odstoje 24 časa. Povremeno ih promiješati. Poslije 24 h složiti filete u tegle i preliti ih sa sokom koje su pustile.
Izvor: oklagija.rs
Sastojci:
1,250 g paprika
250 g soli
250 g šećera
100 ml esencije
pola kesice vinobrana
pola kesice konzervansa
4 manja korijena hrena ili 2 veća
1 veza svježeg peršuna
Priprema:
Papriku oprati, očistiti od sjemenki i isjeći na filete.
U veću vanglu staviti papriku, šećer, so, rendani hren i sjeckani peršun.
Dodati vinobran i konzervans pa promiješati. Na kraju dodati esenciju i promiješati.
Paprike treba da odstoje 24 časa. Povremeno ih promiješati. Poslije 24 h složiti filete u tegle i preliti ih sa sokom koje su pustile.
Izvor: oklagija.rs
0 коментара:
Постави коментар