уторак, 30. октобар 2018.

Ako vam je dosadilo da svake godine pravite istu zimnicu, i želite da u vašu kuhinju donesete nov ukus zime, onda ste na pravom mjestu.

Sastojci:

1,250 g paprika
250 g soli
250 g šećera
100 ml esencije
pola kesice vinobrana
pola kesice konzervansa
4 manja korijena hrena ili 2 veća
1 veza svježeg peršuna

Priprema:

Papriku oprati, očistiti od sjemenki i isjeći na filete.

U veću vanglu staviti papriku, šećer, so, rendani hren i sjeckani peršun.

Dodati vinobran i konzervans pa promiješati. Na kraju dodati esenciju i promiješati.

Paprike treba da odstoje 24 časa. Povremeno ih promiješati. Poslije 24 h složiti filete u tegle i preliti ih sa sokom koje su pustile.

Izvor: oklagija.rs

0 коментара:

Постави коментар

.

Претражи овај блог

Омогућава Blogger.
loading...

Popular Posts

Recent Posts