субота, 10. новембар 2018.

1. Gleda te u oči
Bebe obožavaju gledati u lica i to je siguran znak da vas “lajkaju”. Naime, prema nekim znanstvenicima, bebino gledanje u oči je ljudski instinkt koji postoji upravo zato da primame ljubav i pažnju svog skrbnika. Ovo je znak da ste vi ta osoba koju želi uz sebe.

2. Smije ti se
Kada vam je dijete prvi put poklonilo taj topli i veličanstveni osmjeh – rastopili ste se. Smijeh je jedan od najčešćih načina da vam vaša beba kaže “Volim te!”.



3. Želi te u blizini
Tijekom prve godine života vaše bebe, primijetili ste da vaša beba nije baš presretna kada vas nema u blizini. Možda se namrštila ili zaplakala trenutak kada ste napustili sobu a nasmijala i opustila čim ste se vratili u njenu blizinu. Ovo je znak da razvijate međusobnu bliskost.

4. Oponaša tvoje ponašanje
Bilo da se mrštite na kućanske poslove ili se radujete buketu cvijeća koji vam je partner poklonio – dijete je reagiralo na sličan način. Ovo je znak da vas dijete cijeni i cijeni one vrijednosti koje i vi cijenite.

5. Koristi te kao zaštitu
Bilo da se radi o sramežljivosti i o strahu, primijetili ste da vam se dijete “ugnijezdi” prsa ili krilo. To je normalna faza kod sve djece i na ovaj način vam pokazuje da vas voli i da vjeruje kako ćete je upravo vi zaštiti od svih problema.

0 коментара:

Постави коментар

.

Претражи овај блог

Омогућава Blogger.
loading...

Popular Posts

Recent Posts