субота, 3. новембар 2018.

Avokado umjesto hidratantne kreme

Hidratantnu kremu može zamijeniti i maska od avokada koja je bogata uljima i hranjivim sastojcima koji će nahraniti kožu i učiniti je glatkom. Dovoljno je izmiksati pola avokada i malo mlijeka, nanijeti ga na lice i ostaviti da djeluje 10 minuta.

Soda bikarbona za bijele zube

Izbjeljivanje zuba je skup postupak koji može zamijeniti i soda bikarbona. Dovoljno je pomiješati jednu kašičicu sode s malo soli i nekoliko kapi ocata te mješavinom oprati zube. Isti postupak možete ponoviti dva do četiri puta na mjesec.

Četkica za zube spašava neposlušnu kosu i obrve

Četkica za zube može ukrotiti neposlušne obrve, a dovoljno je na nju samo nanijeti malo laka za kosu. Osim kod uređivanja obrva, četkica pomaže i kod većeg volumena kose. Natapirajte kosu možete tako da povlačite četkicu od sredine prema korijenu vlasi.



Baby puder djeluje kao šampon za suho pranje

Odlična alternativa za šampon za suho pranje jest baby puder. On će upiti višak masnoće pa će kosa prije pranja izdržati još jedan dan. Osim baby puder pomaže i soda bikarbona.

Gel za kosu zamijenit će bjelanjak i šećer

Mješavina bjelanjaka i šećera bila je popularna 70-ih godina, a odlično dođe u žurbi. Najbolje ju je nanijeti na mokru kosu i osušiti. Pomiješajte 1/4 šoljicu vode, 1/4 šoljicu šećera i dva bjelanjka, pa dobivenu pjenu nanesite na kosu. Frizuru ćete lako oblikovati i bit će postojana.

Bjelanjci djeluju kao facelifting

Bjelanjci u samo pet do 10 minuta mogu zategnuti kožu. Preporučuje ih se razmutiti i nanijeti na lice te nakon određenog vremena isprati mlakom vodom.

Izvor: aura.ba

0 коментара:

Постави коментар

.

Претражи овај блог

Омогућава Blogger.
loading...

Popular Posts

Recent Posts