недеља, 4. новембар 2018.

Upozorenje za zdravu kupovinu: Mnogi upakovani proizvodi u popularnim maloprodajnim prehrambenim objektima su napravljeni sa uljem od uljane repice koje stvara krvne ugruške.


Ljudi misle da zato što kupuju u popularnoj maloprodajnoj prodavnici “prirodne hrane,“ da šta god da uzmu je uvek bezbedna, čista i zdrava opcija u poređenju sa tradicionalnim, konvencionalnim prodavnicama namirnica. Pogrešno, čak opasno. Lista namirnica u kojima se nalazi ovo smrtonosno ulje je na dnu članka.



Da li ste ikada čuli za ulje od uljane repice. Većina zemalja širom sveta uzgaja uljanu repicu za proizvodnju ulja za dizel gorivo, ali u Americe se ono jede. Čak iako je uljana repica otrovna za ljude jer sadrži 50 odsto erukinske kiseline, kanadski naučnik je davno sarađivao sa FDA kako bi snizili njen sadržaj kiseline da bi se ispunili FDA standardi za ljudsku konzumaciju, i preimenovali ga u Kanola (skraćeno od “Kanadsko ulje sa niskim sadržajem kiseline“), i sada je to kanadski izvoz broj jedan u SAD.

Njime se hrane životinje (uključujući i ljude) jer ih ne čini bolesnima odmah, i veoma je jeftino. Ovo ulje se zgrušava u krvi tokom vremena. Njeme se hrane krave, svinje, kokoške i ljudi koji nisu svesni nikakve opasnosti.

Kanola i uljana repica su inače odlična sredstva za zaštitu od insekata. Plus, “uljana torta“ od uljane repice se takođe koristi kao đubrivo u Kini. Kakva svestrana biljka, a?

FDA zabranjuje upotrebu ulja kanole u formuli za novorođenčad – zar ne treba da znamo zašto?

Trgovci na malo prodaju ulje kanole nerazblaženo i “hladno presovano.“ Vau. Da li je zaista važno da li je hladno presovano nešto što se zgrušava u krvi i izaziva ugruške i na kraju demenciju?

Nekoliko proizvođača i prodavaca na malo se hvali o tome da je ulje kanole organsko, što znači da ne sadrži hemikalije i nije genetski modifikovano. Pa dobro, da li biste jeli lepak koji je “potpuno prirodan“?



Mnoge hladno pripremljene “salate“ koje su dostupne na polici pripremljene hrane su pomešane sa uljem kanole. Zašto? Ovo ulje praktično nema nikakav ukus, njegova toplota je stabilna i pogodite šta? Gotovo nikad se ne kvari.

Ako ostavite ulje kanole napolju na otvorenom vazduhu u posudi, nijedan insekt mu neće ni prići, a nakon nekoliko nedelja, ono izgleda kao cementni lepak. Pogledajte video kao dokaz.


0 коментара:

Постави коментар

.

Претражи овај блог

Омогућава Blogger.
loading...

Popular Posts

Recent Posts