субота, 12. јануар 2019.

Sve što oštećuje funkciju kože ili izgled može imati ozbiljne posljedice za fizičko i duševno zdravlje.




Svaki sloj kože ima posebnu funkciju. Najviši sloj, epidermis, je zapravo tanji od plastičnog omotača nad gotovo čitavim tijelom. Najviši dio epidermisa, stratum korneum (rožnati sloj), sadrži keratin, koji se sastoji od ostataka odumrlih stanica i štiti kožu od štetnih tvari. Na dnu epidemisa su melanociti, stanice koje proizvode melanin―tamno obojeni kožni pigment.

Stanje u kojem se nalazi vaša koža povezano je s onim što se događa unutar vašega organizma. Povezanost između kožne bolesti i neke druge potencijalne pacijenti ne bi trebali isključiti. Pogledajte kako četiri kožne bolesti mogu značiti mnogo više od sebe samih.

1. Ekcem

Ekcem je najčešći oblik dermatitisa koji je karakteriziran kronično upaljenom kožom, svrbežom ili mjehurićima na koži. Ekcem može upućivati na insomniju, odnosno nesanicu. A pacijenti koji boluju od te bolesti imaju veću mogućnost dovesti se do traumatičnih iskustava kao što su automobilske nesreće i sl. Isto tako, ekcem se najčešće tretira steroidima koji mogu dovesti do pogoršanja zdravlja vaših kostiju.

2. Psorijaza

Psorijaza je autoimuna bolest koja je često popraćena – artritisom. Ono što je dobro jest da se u posljednje vrijeme psorijaza tretira lijekovima koji povoljno djeluju i na artritis. Isto tako, psorijaza je povezana i sa zdravljem kardiovaskularnoga sustava.

4 ozbiljna zdravstvena problema povezana sa psorijazom!

Vaša vam koža može puno toga reći o zdravlju – slušajte ju!

3. Hipostatski dermatitis

Ova vrsta dermatitisa može ukazivati na – dijabetes. Dijabetes je uvelike povezan s raznim kožnim oboljenjima, jakim svrabom, sporim zarastanjem rana i ožiljaka i sl.



4. Vitiligo

Osobama koje pate od ove autoimune bolesti simptomi se itekako mogu povećati ako su konstantno i svakodnevno izloženi stresu. Stres sigurno ne uzrokuje ovu bolest, ali svakako može biti okidač. Međutim, jedna dobra vijest osobama s vitiligom: manja je mogućnost za ravijanje melanoma.

Problemi sa kožom ima sve više ljudi, a posebno mladih. Postoje razne kožne bolesti, a pretežno bude riječ o ekcemima blažeg i težih tegoba. Jako je poznato da ekcemi dovode do ne samo fizički smetnji, nego i psihičkih.
Pretežno problemi sa kožom uzrokuju loši hormoni, nepodnošenje nekih namirnica, loša ishrana, stres ..
Naprvaite ovaj eliksi

dr, jer vjerujemo da će vam pomoći.

Sastojci koji će vam biti potrebni za pravljenje su sljedeći:

– Lišće oraha
– Koprive
– Nevena
– Hrast
– Vrba

Neka omjer bude isti, te onda započnite sa pripremom.

Priprema se na sljedeći vlro jednostavan i lak način, a evo i koji:

Pomiješajte sve gore navedene sastojke, a ztaim ih ubacite u jednu papirnatu vrećicu.
Kada želite napraviti čaj, uzmite iz vrećice 3 male kašike i prelijte sa 7 dl ključale vode. Ostaviti da stoji pola sata, a zatim procijedite.

Konzumirajte 3 puta na dan i problemi sa kožom će nestati mi vam to garantujemo samo poslusajte nase savijete.

Izvor: LijekiPriroda.com

0 коментара:

Постави коментар

.

Претражи овај блог

Омогућава Blogger.
loading...

Popular Posts

Recent Posts