недеља, 17. март 2019.

Evo jedne super poslastice za mame koje doje . Sačuvajte vaše mleko a usput se i zasladite 😉



Sastojci:

1 šolja integralnog brašna
½ praška za pecivo
100 gr maslaca
¾ šolje smeđeg šećera
2-3 kašike mlake vode

2 kašike samlevenog lanenog semena
1 jaje
Začini ( cimet, vanila) po ukusu, nije obavezno
2 kašike pivskog kvasca ( bitno je napomenuti da se pivski kvasac nikako ne menja običnim kvascem, jer efekat ni približno nije isti)
½ kašičice soli
1,5 šolja ovsa (ovsene pahuljice, nije nužno samleti ih)

Dodaci:

Prema ukusu može se dodati i ½ ili cela šolja još nekih sastojaka:

Suvo grožđe, kokos i banana , komadići čokolade, suva višnja, borovnica, brusnica, bela čokolada, suva kajsija, rendana jabuka i još cimeta, kakao, lešnik, I orah…

IZDVOJILI SMO PAR NAJZDRAVIJIH UŽINA ZA MAME KOJE DOJE



Priprema:

loading...
Umutiti maslac sa šećerom, pa dodati jaje. Dobro umutiti dodati vanilu  ekstrakt, vanilin šećer. Dodati prethodno potopljeno laneno seme u onih par kašika vode. Dodajte prethodno izmešane : brašno, prašak za pecivo, so, pivski kvasac, cimet. Umutiti dok se lepo ne izmeša masa, pa sjediniti sa ovsom, i dodacima.
Kašičicom odvajati kolačiće ( loptice) staviti na pek papir, i peći 10-15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170-180°C.

Recept nam je poslala mama Marina a i ja sam ga isprobala dok sam dojia svog sina . ODLIČAN I JAKO UKUSAN .

autor. mama Marina

izvor. devet meseci 

0 коментара:

Постави коментар

.

Претражи овај блог

Омогућава Blogger.
loading...

Popular Posts

Recent Posts