понедељак, 5. новембар 2018.

Svi smo već upoznati sa zdravstvenim prednostima dojenja u usporedbi s hranjenjem bebe adaptiranim mlijekom. No, postoji još jedna strana dojenja na koju često zaboravljamo, a to je kako i u kojoj mjeri dojenje zapravo može olakšati život svim mamama.



Period privikavanja na novog člana obitelji u kombinaciji s manjkom sna može biti pravi izazov, taj period zna biti vrlo težak, kako za majku, tako i za tatu jer cijelu obitelj u manjoj ili većoj mjeri zahvati nespavanje i sve teškoće u roditeljstvu s kojima se susreću.

Svaka majka sretna je kada može dojiti svoje dijete, a danas vam donosimo i dodatne razloge za dojenje na koje neispavane novopečene majke često zaboravljaju, a zapravo znatno olakšavaju život.

Mama više spava
Iako vam se čini da ne možete manje spavati no što spavate, varate se. Kada dojite noćni podoji mnogo manje iscrpljuju. Možete ležati na boku i dojiti i iako ste budni malo odmarati dok beba jede. Ne morate ustajati iz kreveta i poremetiti svoj san. Zamislite da morate ustati, upaliti svjetla, ugrijati vodu kako biste pripremili adaptirano mlijeko i ponovno se vratiti u krevet. Tada biste bili već dobrano razbuđeni i sigurno ne biste mogli zaspati kad se beba najede.

Priprema obroka
Osim što će vas noću razbuditi, tijekom dana bi vam priprema obroka oduzimala dosta vremena. Pokušajte zamisliti samo sve te uprljane bočice i dudice koje redovito treba prati i sterilizirati. Uz to, dojenim bebama ne treba dodatna tekućina, no bebe na adaptiranom mlijeku morat će dodatno konzumirati vodu ili čajeve. Odlazite negdje na nekoliko sati? Nemate brige o termosicama, dovoljno tople i hladne vode, hrane i sterilnih uvjeta u kojima bi tu hranu pripremili. Kod dojenja je dovoljno tek u torbu ubaciti tetra pelenu ili omiljenu maramu kako biste se pokrili tijekom dojenja. Mame koje su dovoljno vješte u dojenju neće trebati čak ni ovaj dodatak.

Odmor za majku
U užurbanosti života, kada se potpuno izvježbate i dojenje postane lako i ugodno, svaki podoj za vas će biti čista uživancija i odmor od svega što vas okružuje. Pripremite omiljenu grickalicu i šalicu toplog napitka i uživajte u omiljenoj seriji dok dojite. Kada ste zadnji put imali dovoljno dobro opravdanje za pogledati omiljenu seriju usred dana?

Možete jesti više
Dojenje i proizvodnja mlijeka troše kalorije, pa ćete moći jesti više od majki koje ne doje i pritom ćete možda i mršavjeti.

0 коментара:

Постави коментар

.

Претражи овај блог

Омогућава Blogger.
loading...

Popular Posts

Recent Posts