четвртак, 6. децембар 2018.

Problem sa zatvorom dosta muči i male bebe i dečicu . Zato je najbolje lečiti prirodnim putem . Pa da vidimo možda vam i pomognemo ovim savetima . Priroda je pre svega bezbedniji način da se pomogne detetu .

zatvor kod beba i decefoto.shutterstock

Dete ima tvrdu stolicu i to sa poteškoćama i retko ( ređe od 2 puta sedmično). Male bebice bi trebalo da imaju mekaniju stolicu nekoliko puta na dan, a deca oko 2. godine života jednom do dva puta.

Trebate pratiti svoje dete da biste shvatili zbog čega je došlo do pojave zatvora. Da li mu je smetala neka hrana? Da li ste menjali način ishrane? Da li ste prerano prešli na čvrstu hranu? Da li dete dobija dovoljno tečnosti?  Da li je doživelo neki stres? Sve ovo može da bude uzrok tome .

Kako im pomoći ?

Možete napraviti blaži prelaz na čvrstu hranu, obogatiti ishranu deteta zdravim vlaknima, povećati unos tečnosti, umiriti dete toplim kupkama. Masirajte im stomačić i pomoći će im i  da rade vežbice sa nogama.

Kao i odraslima i deci mogu pomoći suve šljive kada imaju problem sa zatvorom. Ova voćka je odlična za zatvor  bogata je vlaknima i ubrzava pročišćenje digestivnog trakta.

Kako spremiti ?

Pomešajte 2 šolje vode sa pola šolje soka od suvih šljiva (sok dobijate tako što naveče natopite suve šljive u vodu i sledeći dan koristite dobijenu tečnost). Dajte detetu ovo i sačekajte sat vremena.
Topla kupka takodje pomaže i to dosta . Slobodno stavite u bebinu kupku dve kašičice sode bikarbone. A ako želite možete i da napravite cvetne kupke od kamilice , nane , lavande…
Posle kupkice radite vežbice – kao što je voženje bicikle nogicama kako bi podstakli rad probavnih organa.
Evo šta još možete da učinite
Dodajte u dečije kašice pšenične, ovsene ili ječmene mekinje u pahuljicama. Pošto imaju mnogo vlakana odlično deluju na dečiju probavu. Pozitivne promene biste trebali brzo primetiti.
SAVET . Ipak trebate da se prvo javite pedijatru ali ako niste u mogućnisti poslušajte ove savete .
A naravno tu je i naš stručni tim PITAJ LEKARA . SVA PITANJA MOŽETE POSTAVITI OVDE

0 коментара:

Постави коментар

.

Претражи овај блог

Омогућава Blogger.
loading...

Popular Posts

Recent Posts