четвртак, 6. децембар 2018.

Odevanje bebe i prekrivanje ćebencetom svakako prilagodite spoljnim uslovima jer bebe nikako ne vole kad im je vruće.

Dok su u maminom stomaku, bebe žive u toplom, vlažnom okruženju (materici), pa im, kada dođu na svet, može biti vrlo hladno. Iz tog razloga, babice im odmah nakon rođenja stavljaju pamučne kapice na glave.

Međutim, kada vaša beba napusti porodilište, ona ne mora da nosi kapicu sve vreme, osim u zimskom periodu ili ako je u vašem domu iz nekog razloga hladno. Posebno oprezan treba biti sada kada su klime uključene.



Katkad bebicama mame nastavljaju stavljati kapice misleći da se one moraju nositi, ali to zaista tokom toplog vremena nije potrebno. Kapica se može staviti kratko nakon pranja kosice i glavice.

Važan pokazatelj je detetovo ponašanje. Ako se znoji i nezadovoljno okreće, radije je skinite. Smiri li se bebica, znači da joj je bilo prevruće.

Takođe vas usput upozoravamo da roditelji često prekriju dečja kolica tetra pelenom kako bi zaštitili bebu od sunca, no zaboravljaju da time smanjuju kiseonik koji dolazi do bebe i može doći do pregrijavanja u kolicima.

Radije koristite suncobrane, a tetra pelenu samo na jednom delu, nikako celom površinom. Šetnje ostavite za ranojutarnje ili večernje sate ili šumu gde ima dovoljno hlada…

Odevanje bebe i prekrivanje ćebencetom svakako prilagodite spoljnim uslovima jer bebe nikako ne vole kad im je vruće.

IZVOR.roditelj.hr

0 коментара:

Постави коментар

.

Претражи овај блог

Омогућава Blogger.
loading...

Popular Posts

Recent Posts